WIJKEN & ACTIVITEITEN

Even voorstellen

Uitleg aanmelden

Over Toppie

Toppie, jouw sport- en kunstcoach organiseert sportieve en culturele activiteiten voor kinderen in Zwijndrecht.

Waarom Toppie?
De gemeente wil kinderen al jong vertrouwd maken met sport en cultuur. Dagelijkse beweging is belangrijk voor hun gezondheid. Kunst stimuleert de ontwikkeling van kinderen op meerdere manieren. Daarom organiseren de sport- en kunstcoaches activiteiten voor kinderen van 2 t/m 12 jaar.

Wat doet Toppie?
Het project Toppie, jouw sport- en kunstcoach laat kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met sport en cultuur. Via de sportcoaches komen ze in contact met allerlei sportvormen. En via de kunstcoach leren ze bijvoorbeeld wat schilderen, dansen of muziek inhoudt.
Zo kunnen kinderen ontdekken wat ze leuk vinden.
In samenwerking met de school en de kinderopvang stimuleren de sport- en kunstcoaches het talent van een kind te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Missie en visie
Missie: team Toppie is een enthousiast, professioneel en actiegericht team, dat een bijdrage wil leveren aan de sportieve en culturele ontwikkeling van kinderen in Zwijndrecht.

Visie: in samenwerking met partners willen we in Zwijndrecht door middel van een gevarieerd en hoogwaardig activiteitenaanbod kinderen meer mogelijkheden bieden om het beste uit zichzelf te halen.

Wie zijn de sport- en kunstcoaches?
Team Toppie bestaat uit sport- en kunstcoaches voor het basisonderwijs. Zij coördineren het sport- en kunstmenu. De sportcoaches zijn zelf ook actief op de werkvloer. De kunstcoaches sturen de kunstvakdocenten aan die de lessen op de werkvloer verzorgen.
De leden van het team zijn in dienst bij verschillende organisaties. Het gaat daarbij om stichting Hattrick en stichting Theaterhuis Drechtsteden. Ook partners als sportverenigingen, basisscholen en kinderopvang hebben de intentie uitgesproken te participeren in het project.

Team Toppie:
Kirsten Bots – sportcoach
Jordi van Vuren – sportcoach
Maarten Westbroek – sportcoach

Lees hier meer over het team